SNAC

SNAC 2023-2024

🎁 Crăciunul într-o cutie de pantofi: O Activitate de Voluntariat în cadrul proiectului județean ,,Voluntariatul și solidaritatea se învață” 🌟
📆 Perioada de desfășurare: 11 noiembrie - 15 decembrie 2023
📍 Locația: Liceul Tehnologic Costești, Asociația Hercules Costești
🌈 Descriere/Rezumat:
Timp de două săptămâni, am fost înconjurați de spirite pline de generozitate și căldură umană la Liceul Tehnologic Costești. Sub coordonarea dedicată a prof. Drăguț Violeta și a echipei de coordonatori ai elevilor voluntari, am desfășurat activitatea "Crăciunul într-o cutie de pantofi".
Elevii voluntari, ghidați de profesorii coordonatori, au lucrat în grupe pentru a crea pachete-cadou pline de dragoste și speranță. Fiecare voluntar a ales un copil nevoiaș, cunoscându-i numele și vârsta, pentru a personaliza cu grijă cadoul.
Cu sprijinul membrilor Consiliului reprezentativ al părinților și al personalului administrativ, am reușit să strângem fondurile necesare pentru a realiza 35 de pachete-cadou.
🌟 Momentul culminant a fost în data de 15 decembrie 2023, când coordonatorii și voluntarii s-au deplasat la Asociația Hercules din Costești. Aici, cei 35 de beneficiari direcți au oferit un spectacol de Crăciun emoționant. La finalul spectacolului, pachetele-cadou, create, etichetate și îmbogățite cu afecțiune de către voluntari, au fost dăruite cu bucurie și zâmbete.
👥 Grup țintă:
Direct: 170 de elevi de la Liceul Tehnologic Costești
Indirect: Elevii Liceului Tehnologic Costești, comunitatea locală
🙏 **Mulțumim tuturor celor implicați și generoși, care au contribuit la realizarea acestei activități cu impact emoțional profund! Crăciun fericit și plin de bucurie pentru toți! 🎄❤️
 • 10-17.11.2023-Săptămâna legumelor și fructelor donate.
 • 🌟 Împreună facem diferență💪
  Ne bucurăm să împărtășim cu voi o experiență minunată de voluntariat și solidaritate din cadrul Liceului Tehnologic Costești! Elevii noștri au luat parte la o inițiativă deosebită prin activitatea SNAC.
  🍏🍐 Astăzi, am avut privilegiul să donăm legume și fructe către elevii din ONG Hercules și Școala Specială Sf. Stelian Costești.
  👉Gestul nostru nu este doar o donație, ci un simbol al solidarității și al sprijinului reciproc în comunitatea noastră.
  👉Prin această experiență, elevii noștri au învățat că fiecare gest de generozitate, oricât de mic, poate aduce o schimbare pozitivă în viețile celor din jur. Ne dorim să încurajăm spiritul de voluntariat și să fim o sursă de inspirație pentru toți cei din comunitatea noastră.
  ❤️Mulțumim tuturor celor implicați în această frumoasă acțiune și vă invităm să ne alăturați în promovarea unui mediu mai empatic și mai solidar. Împreună putem face minuni! 💚
 • 🌟 Împreună facem diferență💪
  Echipa care a mers spre Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Stelian Costești
  Ne bucurăm să împărtășim cu voi o experiență minunată de voluntariat și solidaritate din cadrul Liceului Tehnologic Costești! Elevii noștri au luat parte la o inițiativă deosebită prin activitatea SNAC.
  🍏🍐 Astăzi, am avut privilegiul să donăm legume și fructe către elevii din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Stelian Costești.
 • 🌟 Împreună facem diferență💪
  Echipa care a mers spre ONG Hercules
  Ne bucurăm să împărtășim cu voi o experiență minunată de voluntariat și solidaritate din cadrul Liceului Tehnologic Costești! Elevii noștri au luat parte la o inițiativă deosebită prin activitatea SNAC.
  🍏🍐 Astăzi, am avut privilegiul să donăm legume și fructe către elevii din ONG Hercules Costești.
 
 • 15.09.2023-Let s Do It Romania, Ziua de curățenie națională.
 • Activitatea națională de voluntariat pentru ecologizare a înregistrat participarea liceului nostru cu 140 de elevi și 17 profesori. De-a lungul anilor, am observat o creștere constantă a numărului de voluntari, iar impactul acestei activități a devenit tot mai evident.
 • Voluntariatul în cadrul "Let's Do It, Romania!" oferă o serie de beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru cei implicați:
  1. Impact pozitiv asupra mediului: Prin acțiunile lor, voluntarii contribuie la menținerea unui mediu sănătos și curat pentru generațiile viitoare. Aceste eforturi au un impact direct asupra ecosistemelor locale și a biodiversității.
  2. Conștientizare și educație: Participarea la activitățile de ecologizare oferă o oportunitate unică de a învăța mai multe despre problemele de mediu, precum poluarea, gestionarea deșeurilor și importanța conservării resurselor naturale.
  3. Satisfacție personală și comunitară: Contribuind la protejarea mediului, voluntarii se simt parte a unui effort colectiv care aduce beneficii întregii comunități. Acest lucru poate genera un sentiment de împlinire și apartenență.
  4. Dezvoltarea abilităților și a relațiilor sociale: Voluntariatul oferă oportunitatea de a dezvolta abilități precum organizarea, comunicarea și colaborarea în echipă. În plus, voluntarii interacționează cu oameni cu interese similare, ceea ce poate duce la formarea unor legături sociale puternice.
  5. Inspirarea și mobilizarea altora: Prin exemplul lor, voluntarii pot inspira și motiva alte persoane să se implice în acțiuni de protecție a mediului și de voluntariat.
  "Let's Do It, Romania!" este o modalitate eficientă și înalt valoroasă de a contribui la protejarea mediului și de a face o schimbare pozitivă în comunitatea locală. Prin unirea eforturilor, voluntarii reprezintă o forță de schimbare pentru un viitor mai sustenabil și mai prosper.
 • Felicitări tuturor participanților pentru efortul și dedicarea voastră în acțiunile de voluntariat pentru protejarea mediului! Contribuția voastră este cu adevărat valoroasă și aduce o schimbare pozitivă în comunitatea noastră și pentru mediul înconjurător. Sunteți o sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să facă o diferență în lume. Continuați să fiți modele de implicare și să răspândiți conștientizarea despre importanța protejării mediului. Bravo!
 

SNAC 2022

Activitate SNAC realizată de Liceul Tehnologic Costești și ONG ICAR Costești-decembrie 2022 Mulțumim profesorilor/formatorilor organizatori, elevilor și colaboratorilor noștri in cadrul ONH Hercules.  

SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE 2022