Activități extracurriculare

 
🎉Activitate de ecologizare ,,ACTIV & GREEN”-mai 2024 🎉
🌿✨ Elevii noștri (clasa a IX-a A) au transformat spațiul școlii într-un loc mai curat și mai frumos printr-o acțiune de ecologizare inspirată de modelul japonez! 🌸🏫
Astăzi, elevii noștri au demonstrat că educația nu înseamnă doar ore de curs, ci și responsabilitate față de mediul înconjurător. Cu zâmbete pe fețe și mănuși de protecție, au curățat și îngrijit curtea școlii, strângând și deșeurile.
🌱🌷 Această activitate le-a oferit ocazia să învețe despre importanța protejării naturii și a curățeniei, dezvoltând totodată spiritul de echipă și munca în folosul comunității. 🌟
👏 Suntem mândri de ei și de efortul lor!
 
 
🎉POLIFEST 2024 🎉
📅 Date: 18-20 aprilie 🏢 Locație: Universitatea POLITEHNICA București, Centrul Universitar Pitești
👩‍🎓👨‍🎓 Elevii Liceului Tehnologic Costești au participat la Polifest 2024! 🌟
🎯 Scop: Orientare școlară, motivare pentru învățare și prezentare de modele pozitive pentru viitor.
Să inspirăm și să împuternicim elevii noștri! 💪 📚
🌟 Educație financiară la Liceul Tehnologic Costești! 🌟
18 APRILIE 2024
👉Astăzi, profesorii LTC împreună cu reprezentanții BRD-Costești, au defășurat o activitate captivantă despre gestionarea banilor și modalitățile de plată. S-a discutat despre plățile cash, plățile cu cardul, internet banking și mobile banking și am analizat avantajele și dezavantajele fiecărei forme de plată.
🔴Internet bankingul este util pentru gestionarea conturilor și plățile online, dar necesită acces la internet și cunoștințe tehnice.
🔴Mobile bankingul aduce controlul asupra finanțelor la îndemâna ta, dar poate fi afectat de probleme de conectivitate sau securitate.
👉De ce să-ți faci un card la BRD și de ce este nevoie?
Un card BRD îți oferă acces la o rețea extinsă de ATM-uri, posibilitatea de a face plăți sigure și ușor de urmărit și beneficii exclusive pentru clienți.
🔴Învață să fii stăpân pe banii tăi și să alegi modalitățile de plată care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale! 💰📊🏦

Activitate de prevenire a consumului de droguri ,, Spune NU drogurilor”

3 APRILIE 2024

Astăzi, în data de 3 aprilie 2024, am avut onoarea să organizăm o activitate de prevenire a consumului de droguri sub sloganul "Spune NU drogurilor". Împreună cu partenerii noștri de la Poliția Orașului Costești, am desfășurat acest eveniment la Liceul Tehnologic Costești, cu participarea elevilor din clasele IX, X și XI. Scopul nostru a fost de a educa și sensibiliza tinerii noștri cu privire la pericolele consumului de droguri și impactul negativ pe care aceste substanțe îl pot avea asupra vieților noastre. Prin intermediul acestui eveniment, am încercat să oferim elevilor informații utile și să îi încurajăm să facă alegeri sănătoase pentru ei și pentru viitorul lor. Am organizat discuții interactive, prezentări și ateliere practice, menite să îi implice pe elevi și să le ofere instrumentele necesare pentru a face față presiunilor și tentațiilor legate de consumul de droguri. De asemenea, am pus accent pe importanța comunicării deschise și a căutării de sprijin în cazul în care se confruntă cu astfel de situații dificile. Este crucial să ne unim eforturile pentru a proteja tinerii noștri și pentru a-i îndruma către un drum sănătos și lipsit de influențele negative ale drogurilor. Împreună, putem construi o comunitate mai puternică și mai rezistentă împotriva acestor amenințări. Mulțumim tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestei activități și felicitări elevilor noștri pentru participarea activă și interesul manifestat! #Spune ,,NU” drogurilor 🚫

"Tinerii și formele alternative de implicare civică"

8 MARTIE 2024

🌟 Astăzi, de Ziua Internațională a Femeii, Liceul Tehnologic și Liceul Teoretic Costești au organizat o activitate specială în cadrul proiectului "Tinerii și formele alternative de implicare civică", în colaborare cu ONG-ul ICAR.

👉 În cadrul workshop-ului s-a discutat despre probleme grave precum violența în familie și etichetele sociale care afectează femeile și copiii. Am explorat cauzele și efectele acestor probleme, și am căutat împreună soluții pentru a le depăși. Este important să fim echilibrați emoțional, cu stima de sine crescută, pentru a deveni tineri activi în toate mediile sociale și să lucrăm pentru un viitor mai sigur și mai echitabil pentru toți. Să ne unim eforturile pentru a face o lume mai bună pentru mame, femei și copii! 💪💖

La mulți ani tuturor femeilor! 🌹

 

🇹🇩 "Unitate, Progres și Evoluție"

Împărtășim cu bucurie momentele de la activitatea desfășurată la Liceul Tehnologic Costești cu ocazia Zilei de 24 ianuarie 2024 - Mica Unire! 🇷🇴

🇹🇩Sub deviza "Unitate, Progres și Evoluție", 🤝elevii clasei a XI-a A și profesorii noștri au creat împreună o zi memorabilă plină de învățare și inspirație. 💡📚

Teme:

-etapele Unirii;

-Marile reforme economice;

- măsurile utilizate de Cuza și evoluția monetară.

🇹🇩Fiecare râs, fiecare discuție și fiecare pas făcut în această zi specială ne-au adus mai aproape. Suntem mândri să fim parte dintr-o școală unde valorile naționale și educația de calitate se întâlnesc în fiecare clasă! 👏

🇹🇩Mulțumim tuturor celor implicați pentru contribuția lor la această experiență minunată! 🙌

 
 
🚨👩‍🎓 În Săptămâna Școala Altfel, 18-22.12.2023, elevii Liceului Tehnologic Costești au avut parte de o experiență fascinantă la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Puica Nicolae" din Costești.
🚒 Mașinile de intervenție și autospecialele Smurd au captivat atenția noastră, iar domnii pompieri au făcut o prezentare demnă de mândrie despre misiunea lor esențială. Elevii noștri au fost extrem de curioși și interesați, absorbând fiecare explicație cu entuziasm!
🙌 Mulțumim din inimă domnilor pompieri pentru munca lor eroică și devotamentul exemplar! 🔥 Ne bucurăm că am putut să aflăm mai multe despre activitatea voastră vitală și vă apreciem pentru răbdarea și pasiunea pe care o manifestați în slujba comunității! 👨‍🚒🦸‍♂️👲🚒
Ziua Educației Financiare, a fost sărbătorită în săptămâna 3-7 Aprilie 2023 prin diverse activități:
  • parcurgerea cursurilor de educație financiară de pe www.scoaladebani.ro
  • întâlnire cu reprezentanții BRD, sucursala Costești cu tema „Bugetul personal și dispozitivele bancare”
  • întâlnire online cu reprezentanții Băncii Naționale a României pe tema „Rolul Băncii Centrale”.
 
Programul Școala Altfel s-a desfășurat în perioada 27-31 Martie 2023
  • Numărul activităților derulate: 60
  • Tipul de activități derulate: Activități culturale, informativ-preventive, tehnico-științifice, de educație pentru cetățenie democratică, pentru sănătate, cultural-literare, de informare, concurs, pentru cunoaștere, de educație civică
  • Resurse implicate (număr cadre didactice, număr elevi): 32 cadre didactice, 250 de elevi
  • Parteneri implicați: Asociaţia Junior Achievement Romania, ISU Argeș, ONG ICAR Costești, Universitatea Pitești
  • Menționarea spațiilor de desfășurare a activităților: în sălile și laboratoarele liceului, în Pitești și Costești
 
18 Martie 2023 Prima ediție a concursului județean "STOP VIOLENȚĂ!"
 Concursul este cuprins în cadrul Proiectului educațional ”Sportul, un mod de viață”, ediția a III- a, din C.A.E.J. nr. 14000/21.10.2022, completat cu Anexa nr. 14983/24.11.2022, poziția 105, domeniul interdisciplinar.
 
Februarie 2023 Târgul de mărțișoare
1 Februarie 2023 Ziua Internațională a cititului împreună
Tradițional, simțind foșnetul paginilor, sau modern, pe telefoane, ebook-uri sau calculator, cititul trebuie să fie prezent tot timpul în viețile noastre pentru a ne păstra mintea sănătoasă și ageră!
 
30 Ianuarie 2023 Cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței în școală, membrii comisiei de violență și combaterea bullyingului în școală, alături de diriginți din cadrul Liceului Tehnologic Costești și reprezentanți ai Jandarmerie Costești, sub sloganul " Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!" , au desfășurat activități preventive destinate creșterii siguranței și îmbunătațirii climatului educațional,împreună cu elevii claselor IX C, XI D, X A, XI A, XI C,IX A.
 
26 Ianuarie 2023 Activitate de prevenire, informare și conștientizare pe tema traficului de persoane, susținută de ANITP Pitești. Au fost abordate principalele forme de exploatare, siguranța în mediul online, caracteristicile psiho-sociale ale victimei și traficantului, importanța comunicării dintre elev- părinte- profesor și au fost oferite recomandări pentru astfel de situații de risc.
 
Decembrie 2022 Colindătorii Liceului Tehnologic Costești
 
 
 
16 Octombrie 2022   Ziua Mondiala a Alimentatiei🥗🥙
⚠️Anual, pe 16 octombrie se celebrează Ziua Mondială a Alimentației.
📣In ultimele decenii, ne-am schimbat dramatic modul de alimentație ca rezultat al globalizării, urbanizării și creșterii veniturilor.
‼️Obezitatea și alte forme de malnutriție afectează aproape fiecare a treia persoană, iar prognozele arată că până în 2025 aproape jumătate din populația de pe glob va fi afectată de acest lucru.
⚠️In Romania🇹🇩,unul din 3 copii este supraponderal.
💫Am marcat aceasta zi având ca invitată pe dna Adriana Petrescu, nutriționist in proiectul educational organizat de Liceul Tehnologic Costesti.

 

#InspirandLibertate #18octombrie #FiiProactiv

Există mai multe persoane ținute în sclavie azi decât în orice altă perioadă a istoriei. Traficul de persoane nu cunoaște granițe și nu ține cont de naționalitate, sex, etnie sau vârstă.De 18 octombrie, Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane atragem atenția că în ultimii ani, din ce în ce mai mai mulți copii ajung să fie abuzați și exploatați de “prieteni” de pe internet în care au avut încredere. Este rolul nostru, al întregii comunități să îi ținem în siguranță. Dacă ai o suspiciune sau întrebări nu ezită să ne contactezi! eLiberare Whatsapp Helpline 0757 749 845 Nu te teme să ceri ajutor! Fii proactiv, fiindcă tăcerea ascunde victime!#InspirandLibertate#18octombrie#FiiProactiv

Recunoaște semnele exploatării online a fetelorhttps://fb.watch/genE5boHbc/

 
15 Octombrie 2022 Erasmus Days # Liceul Tehnologic Costești
 
 
 
# BeActive
23-30 Septembrie 2022 Săptămâna Europeană a Sportului
Organizator : Liceul Tehnologic Costești
Coordonatori : Banu Mariana Luiza, Burcea Laurențiu
Participanți : elevi din cadrul Liceelor Tehnologic și Teoretic Costești
Partener : Parteneri/colaboratori : Primaria Costesti, AJSPT Argeș, ISU Argeș, Poliție Costești, Cabinet Medical Școlar Costești, Jandarmeria Costești
29.09.2022
Tema focus : ”POT SĂ FIU ACTIV ”! - Flashmob
Rezultatele muncii, dăruirii și implicării se regăsesc pe chipul fericit al copiilor, ce au participat la realizarea temei focus din programul BeActive.
 

   17.09.2022 "Ziua de curățenie națională 2022" și voluntariat în cadrul acțiunii ”Let's do it, România!” Liceul Tehnologic Costești s-a alăturat acțiunii. Mulțumim organizatorilor, elevilor, cadrelor didactice care s-au mobilizat pentru o Românie mai curată!

15. 02.2022 - ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII

Clasa a IX-a C, prof. Maria Grecu
Biblioteca online - altă modalitate de a citi, creată de elevii clasei a XII-a B împreună cu doamna prof. Grecu Maria.
Redescoperind lectura în biblioteca școlii
Clasa a X-a A, prof. Georgeta Gheorghe
Clasa a X-a A, prof. diriginte Violeta Telescu
Activitate de încurajare a cititului la clasa a IX a A, profesor diriginte Corina Motrun
Activitate coordonată de prof. Georgeta Gheorghe

 

09.02.2022 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SIGURANȚEI PE INTERNET

Ca și în anul școlar anterior, în instituția noastră, s-au desfășurat în această zi activități de conștientizare a problemelor din mediul online. Elevii clasei a X-a A au răspuns unor teste pe https://siguronline.md/rom/copii/teste și au fost discutate aspectele legate de punctajul obținut. De asemenea, utilizând instrumente TIC, elevii au creat colaje și postere cu mesaje pentru formarea unor obiceiuri sănătoase privind utilizarea internetului.