CROCUS PROIECT

CROCUS PROIECT-2022

EDUCATIA COMBATE RASISMUL. ”Crocus Project” -proiect european, implementat de Liceul Tehnologic Costești în parteneriat cu Primăria Orașului Costești și ONG ICAR.
Activitatea noastra a fost structurată în mai multe etape
  1. până la sosirea bulbilor elevii au organizat și participat la un workshop pe tema Holocaustului. În cadrul workshopului au fost prezentate de profesor mai multe materiale în format power-point pe tema Holocasutului, s-au urmărit videoclipuri pe Youtube cu mărturii ale supraviețuitorilor. Elevii au primit câte o temă de lucru în vederea realizării unui articol. Articolul a fost finalizat în 7 zile, moment în care ne-am readunat și fiecare elev și-a prezentat propria cercetare. Etapele de mai sus s-au aplicat succesiv la 4 clase de liceu.
  2. În momentul sosirii bulbilor elevii au fost instruiți cum să fie plantați și fiecare a căutat informații despre BRÂNDUȘE. Bulbii, jumătate au fost plantați în curtea școlii noastre în cauciucuri cu substrat de turbă și jumătate au fost plantați în parcul central al orașului Costești. S-a încheiat cu Primăria Costești un parteneriat în acest sens. Pentru că nu am acoperit tot spațiul de plantare, am cumpărat 1oo de bulbi de lalele și 50 de zambile clopot și au fost plantate și acestea.
  3. Acum...așteptăm toți ca bulbii să ne bucure primăvara cu coloritul lor, o să revenim cu fotografii.
  4. Activitatea a fost realizată de prof. de istorie Drăguț Violeta și prof. ing. agronom Dorobanțu Mariana.
  5. Au participat elevii claselor: IX A,B,C, XA,B,C D, XI D.
CROCUS PROIECT
EDUCATIA COMBATE RASISMUL. ”Crocus Project” este un proiect european, demarat în 2005, ca urmare a unei inițiative irlandeze, de comemorare a celor 1,5 milioane de copii evrei care au fost victime ale Holocaustului, la care se adaugă mii de alți copii victime ale atrocităților naziste.
Școala noastră s-a alăturat anul acesta,la invitația Institutului Intercultural Timișoara, școlilor din lume participante la proiect . In cadrul proiectului, elevii participanți plantează brândușe galbene, în memoria copiilor care au murit în timpul Holocaustului. Culoarea galbenă a brândușelor a fost aleasă în mod simbolic, pentru a aminti de steaua lui David, pe care evreii au fost obligați să o poarte. De regulă, brândușele înfloresc la sfârșitul lunii ianuarie, în jurul datei la care este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului (27 ianuarie).
👉CROCUS PROIECT
👉EDUCATIA COMBATE RASISMUL. ”Crocus Project” -proiect european
🕵️‍♀️🕵️‍♀️🕵️‍♀️ Îi așteptăm din octombrie...
🌼🌼Pe 6 martie -Bulbii au început să înflorească, viața continuă... dar faptele care rănesc în suflet, rănesc vieți, aceste fapte trebuiesc oprite, oprite prin conștientizare în masă, pare simplu.
Activitatea proiectului a fost coordonată de prof. de istorie Drăguț Violeta și prof. ing. agronom Dorobanțu Mariana.
Au participat elevii claselor:🙎 IX B, 👩‍🦰IX C, 🧑X D, 👱‍♀️XI D.
👩‍🏫EDUCATIA COMBATE RASISMUL. ”Crocus Project” este un proiect european, demarat în 2005, ca urmare a unei inițiative irlandeze, de comemorare a celor 👉1,5 milioane de copii evrei care au fost 😢victime ale Holocaustului, la care se adaugă mii de alți copii victime ale atrocităților naziste.
👉Școala noastră s-a alăturat anul acesta,la invitația Institutului Intercultural Timișoara, școlilor din lume participante la proiect . In cadrul proiectului, elevii participanți plantează brândușe galbene, în memoria copiilor care au murit în timpul Holocaustului. 🌼