#BeActive

SÂMBĂTĂ, 23 septembrie 2023

Educaţie pentru sănătate - Dezbatere deschisă
Tema: Ce înseamnă să mâncăm sănătos
Ți se pare dificil să înțelegi ce înseamnă să mănânci sănătos? Între etichetele înșelătoare și oferta nesfârșită de alimente sănătoase aflate pe fiecare raft de la supermarket, a mânca sănătos poate fi o sarcină confuză și chiar descurajantă.
O alimentaţie sănătoasă nu are în vedere reguli stricte, care îţi impun să nu mănânci anumite grupuri de alimente, să ai o siluetă nerealist de subţire. Alimentaţia sănătoasă înseamnă să te simţi bine în propria piele, să ai mai multă energie şi să îţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate, iar în acelaşi timp să ai de beneficiat şi la capitolul stare de spirit.
S-a dovedit ştiinţific că o alimentaţie sănătoasă ne oferă numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului unor boli cronice şi menţinerea unui corp sănătos. Dacă ţi se pare foarte copleşitor, reţine că este important.

EU ID 16070 - ZIUA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ÎN AER LIBER         DUMINICĂ, 24 septembrie 2023

Tema: Start Pentru Sănătate şi Viaţă prin Sport
Beneficiile practicării exercițiilor de stretching și yoga în contextul adulților și copiilor, cu probleme posturale sau cu o nevoie acută de calmare a corpului și minții.
Să analizăm exact de ce este bine să dedicăm câteva minute exercițiilor de stretching:
 1. reduc tensiunea musculară;
 2. îmbunătățesc flexibilitatea;
 3. îmbunătățesc postura corporală;
 4. îmbunătățesc circulația oxigenului către creier;
 5. îmbunătățesc transportul nutrienților către mușchi;
 6. îmbunătățesc amplitudinea mișcării articulațiilor;
 7. îmbunătățesc coordonarea musculară;
 8. îmbunătățesc circulația sângelui spre anumite părți ale corpului.
 •  EU ID 16071 - PRIETENI CU NATURA                     LUNI, 25 septembrie 2023

  • Tema: “Drumeție și ecologizare”

MEDIUL este un ansamblu de factori fizici, chimici și sociali, susceptibili de a avea afecte directe sau indirecte, imediat sau întârziate, asupra ființei vii, inclusiv a oamenilor.
POLUAREA este prezența unor substanțe solide, lichide sub formă gazoasă sau de vapori sau orice formă de energie care introdusă în mediu modifică echilibrul ecologic, îngreunează activitatea economică și pune în pericol viața omului.
ECOLOGIZAREA înseamnă asigurarea unui mediu natural, sănătos.
Protejarea mediului în care trăiește omul este o responsabilitate atât a lui, cât și a organismelor mondiale, regionale și naționale chemate să asigure sănătatea viețuitoarelor Terrei prin sănătatea mediului.

MARȚI, 26 septembrie 2023

Tema: UNIȚI SUB TRICOLOR
Ziua de 26 septembrie este dedicată educației incluzive, inovației și implicarii prin sport.
Sub egida Săptămânii Europene a Sportului am organizat în Parcul Primăriei Costești, marele eveniment "UNIȚI SUB TRICOLOR "
Domnul primar, Ion Baicea a fost un partener loial al acestui eveniment european desfășurat în zona noastră, susținându-ne prin eforturi proprii cu materialele necesare activității de astăzi și, pe această cale, îi mulțumim pentru fidelitatea față de comunitatea noastră, care a situat localitatea noastră la același nivel cu alte localități din Comunitatea Europeană, în care au loc manifestări sportive sub egida BEACTIVE.

JOI, 28 septembrie 2023

Tema: Activ și sănătos la locul de muncă.

VINERI, 29 septembrie 2023