2020 Competențe și abilități dobândite în timpul stagiilor de pregătire practică, la nivel european

Liceul Tehnologic Costești a implementat proiectul ERASMUS +, nr. 2020-1-RO01-KA102-079298, cu titlul ’’Competenţe şi abilităţi dobândite în timpul stagiilor de pregătire practică, la nivel european’’ în cadrul căruia 49 de elevi de la 3 calificări profesionale au efectuat stagii de pregătire practică cu durata de  3 săptămâni ( 90 ore), la agenți economici din Portugalia.

Mobilitățile s-au derulat în 3 fluxuri, astfel:

- flux 1: 7 participanți, clasa a X - a, învățământ profesional, Calificarea profesională “Lucrător în agricultura ecologică”,  10 participanți, clasa a X- a, învățământ liceal, Calificarea profesională “Tehnician în activități de comerț”, în perioada 9-29 mai 2021, 2 prof. însoțitori.

- flux 2: 7 participanți, clasa a X- a, învățământ profesional, Calificarea profesională “Lucrător în agricultura ecologică, 10 participanți, clasa a X- a, învățământ profesional, Calificarea profesională “Mecanic agricol”, în perioada 6-26 iunie 2021, 2 prof. însoțitori.

- flux 3: 7 participanți, clasa a IX- a și a X- a, învățământ profesional, Calificarea profesională “Lucrător în agricultura ecologică”, 8 participanți, clasa a X- a, învățământ profesional, Calificarea profesională “Mecanic agricol”, în perioada  26 septembrie-16 octombrie 2021, 2 prof. însoțitor.

Elevii de la calificarea profesională „Lucrător în agricultura ecologică” au desfășurat stagiul de pregătire la compania „Florineve”. Această companie a început producția inițială cu trei specii (gerbera, garoafă și crizantemă),  dar, cu ambiție, s-a extins rapid, producând și alte specii. Astăzi este o companie modernă care are aproximativ 100 de angajați cu înaltă calificare. Cu ajutorul celor mai avansate tehnici, produce flori în seră, comercializează și distribuie foarte multe soiuri. Are o suprafață de 22 de hectare și peste 6 centre de producție, având aproximativ 80 de produse în portofoliu. Serele sunt dotate cu programatori de control a climei sau hidroponice (tehnica de cultivare a plantelor fără sol).

Elevii de la calificarea profesională  „Mecanic agricol” au desfășurat stagiul de pregătire practică la „Cooperativa Agrícola St. Isidro de Pegões”. Acolo participanții au  lucrat cu utilaje agricole moderne, de ultimă generație, au lucrat în ateliere de reparații, unde au executat asamblări și dezasamblări pe utilaje agricole (pluguri, grape, cultivatoare, tractoare, mașini de semănat și plantat, combine de recoltat ș.a.).

Elevii de la calificarea profesională „Tehnician în activități de comerț” au desfășurat stagiul de practică  la compania “E´Leclerc” (supermarket) din Montijo, care distribuie produse de calitate superioară, la prețuri mici, prin cumpărarea direct de la producători și prin evitarea, pe cât posibil, a intermediarilor și diversificarea surselor de aprovizionare. Aici, participanții au efectuat operații de aprovizionare, prelucrare, stocare, prezentare și vânzare a mărfurilor.

  • PREZENTARE PROEICT ppt- PROIECT C.A.D.
  • Durata proiectului: 15 luni
  • Data finalizare proiect: 31.12.2021
  • Bugetul proiectului: 157. 631 euro
  • Rezultatele proiectului:- creșterea calității pregătirii profesioanale a participanților;
  • Revista proiectului:  Școala-o poartă spre viitor  https://issuu.com/violetavio1/docs/revista_in_lucru_final
  • https://issuu.com/violetavio1/docs/revista_in_lucru_final
  • Pagina de Facebook a proiectului
  • https://www.facebook.com/Competen%C5%A3e-%C5%9Fi-abilit%C4%83%C5%A3i-dob%C3%A2ndite-%C3%AEn-timpul-stagiilor-de-preg%C4%83tire-practic%C4%83-123917029515554/
  • Site-ul proiectului
  • https://competentesiabilitatilaniveleuropean.blogspot.com/2020/11/proiectul-erasmus-competente-si.html
Competenţe şi abilităţi dobândite în timpul stagiilor de pregătire practică, la nivel european