-
-
PROIECT INTERJUDEȚEAN
TRADIȚII ȘI OBICEIURI LA ROMÂNI
Ediția a VII- a, 2024
Pe 1 martie, la Liceul Tehnologic Costești, a avut loc proba practică a concursului interjudețean ,, Tradiții de primăvară”, din cadrul proiectului "Tradiții și obiceiuri la români", Ediția a 8-a! Atmosfera a fost plină de entuziasm și bucurie, iar participanții au dat tot ce au avut mai bun pentru a celebra tradițiile de primăvară.
Felicitări tuturor pentru implicare și pentru că au contribuit la succesul acestui eveniment! Fiecare moment a fost special și a adus un strop de culoare și autenticitate în comunitatea noastră.
Mulțumim și celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui concurs și ne bucurăm că am avut oportunitatea să fim parte dintr-o astfel de experiență minunată!
Rezultate: Revista Tradiții și obiceiuri la români, nr. 7 din 2024
Revista cu nr. 7/2024 este dedicată, ca de obicei, explorării tradițiilor și obiceiurilor adânc înrădăcinate ale poporului român. În această călătorie editorială, ne propunem să vă purtăm prin țesătura vie a culturii române, dezvăluind bogăția istoriei și farmecul inegalabil al practicilor transmise din generație în generație.
Coordonator, Prof. Violeta Drăguț
Vizualizare revistă: https://fliphtml5.com/hnihh/fuow/
Descărcare revistă-Scanați codul QR!
-
Sau CLICK pe imagine
-
- SECȚIUNEA FELICITĂRI DE 8 MARTIE
-
- Rezultate simpozion
- _Ce sunt colindele si cand le ascultam_.pptx
- Importanța obiceiurilor prof RUSU ALINA
- LUP VIORELIA DIANA EXEMPLE DE BUNE PRACTICI
- Concurs elev -coord prof Scrijele Olac Valentin Ionuț clasa a XII-a D, Liceul Teoretic Costești final (1) (1) Baile Felix- Patrascu Cascada Cailor-Saulea Andrei ILIE VLAD IONUT- CLS XII Palatul Parlamentului Soare Sorin Prezentare (1) (6) Prezentare (2) (5) Prezentare (2) (6) Prezentare (4) (3) Prezentare (5)! Prezentare (7) (4) Prezentare (11) (1) Caloianul
-
PROIECT JUDEȚEAN CU PARTICIPARE INTERJUDEȚEANĂ
TRADIȚII ȘI OBICEIURI LA ROMÂNI
Ediția a VI- a
INVITAȚIE
I . Pentru concursul Tradiţii şi tehnologie, elevii vor prezenta în data de 17 aprilie 2019 proiectările în power-point( concursul se va desfășura concomitant cu simpozionul) care trebuie să cuprindă minim 10 slide-uri. Pe prima pagină se notează titlul proiectării, numele şi prenumele elevului, numele şi prenumele profesorului coordonator, şcoala şi localitatea. Slide-urile vor cuprinde imagini şi informaţii despre o tradiţie românească, amplasata geographic prin atașament de hărți geografice și explicația evoluției istorice. Fiecare slide va avea text și imgine. Imaginea va avea chenar, scrisul va fi justify. Proiectarea va avea titlu, surse și autor. Proiectarea va trebui să fie cu design și animații. Proiectarea va fi încărcată până cel târziu, 17 aprilie 2019 pe platform Edmodo la grupul proiectului. Se va intra cu o parolă publicată de coordonatorul de proiect.
Proiectările power-point vor fi prezentate în cadrul proiectului, fiecare participant va fi prezent fizic.
II. Pentru CONCURSUL INFO@TRADIȚII, elevii coordonați de profesori din școlile care se înscriu la concurs vor participa la un concurs direct /online, care va avea loc concomitent în toate școlile partenere. În data de 17 aprilie la ora 9 se va deschide platform Edmodo în care pe grupul proiectului vom încarca un test online, care se va închide automat la ora 9,30. Testul va cuprinde 40 de întrebări despre tradițiile românești din toate regiunile.
Elevii vor fi inscriși la concurs până cel târziu 17 aprilie ora 9,00. (ANEXA 1, eventual ANEXA 3 din prezentul document)
Coordonatorul de proiect va permite acceptul pe pagina de concurs, iar în data de 17 aprilie între orele 9-9,30 va putea fi rezolvat testul online.
Elevii își vor crea cont accesând linkul https://new.edmodo.com/groups/traditii-si-obiceiuri-la-romani-29481944
Elevii și profesorii vor accesa linkul, își vor crea un profil și vor deveni membrii în grup utilizând codul grupului nxytap
Testul se va deschide automat la ora 9,00, după etapa de lucru elevii îl vor trimite utilizând comanda submit.
Rezultatele vor fi afișate automat.
III Simpozionul Tradiţii şi obiceiuri la români se va desfăşura în data de 17 aprilie 2019, între orele 10-12 în incita Liceului Tehnologic Costeşti.
Insrierea la simpozion se va face completând ANEXA 2, eventual ANEXA 3 din prezentul document.
Pentru participarea la simpozion profesorul coordonator din şcoala participanta va prezenta un referat cu o datina, obicei sau tradiţie din zona locala.
Referatele vor cuprinde informaţii despre tradiţii şi obiceiuri din localitatea / zona natală. Referatele pot avea 1-2 autori, vor fi însoţite de bibliografie şi vor avea format A4.
Redactarea se va face după criteriile: Microsoft Word, cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp literă 12, tehnoredactare la un rând. Titlul - centrat, cu majuscule, corp literă 16, bold; Sub titlu, aliniere dreapta, corp litera 12 - funcţia şi numele autorului. Lucrarile vor fi trimise în format electronic, fiind încărcate pe platform Edmodo, pe un grup al proiectului, unde se va avea acces cu parola publicată de coordonatorul proiectului.
Lucrările vor fi trimise împreună cu fișa de înscriere la adresa de e-mail : vornicu53@yahoo.com
Lucrările prezentate integral vor apărea în lucrarea TRADIŢII ŞI OBICEIURI LA ROMÂNI înregistrată cu ISSN, cu numărul 5.
https://issuu.com/violetavio1/docs/scarlat_adelin - Rezultate:
- Nunta_Teius
- Tradiții și obiceiuri la români Nr 3-2018 (1)
- Creta_Andrei_cls11
- DANSUL CĂLUŞULUI
- datini_si_obiceiuri_de_iarna_de_la_noi
- datinisiobiceiurideiarna
- Elev 1. DIMA ALEXANDRU ADRIAN Colegiul Tehnic CAROL I
- Elev 2. TURCAS PETRU CRISTIAN Colegiul Tehnic CAROL I
- Elev 3. SOARE GEORGIANA Colegiul Tehnic CAROL I
- Elev 4. CARAULASU MARINA Colegiul Tehnic CAROL I Bucuresti
- Furnea_Denisa_cls11
- Gainar_Catalin_cls11
- Popa_Larisa_cls11
- Războiul de țesut
- Sambra oilor
- SARBATORILE DE IARNA (1)
- Stoica_Alexia_cls11
- Szanto_Dalia_cls11
- traditii elev Stanca Andreia
- TRADIȚII DE PAȘTE elev Busuioc Diana
- Vâltoarea
- VIFLAIMUL-TRADIȚIA-MARAMUREȘULUI (2)
- REVISTE
- TRADIȚII ȘI OBICEIURI LA ROMÂNI Nr. 2 final+
- https://issuu.com/violetavio1/docs/tradi_ii__i_obiceiuri_la_rom_ni_nr_3-2018
- REVISTA Tradiții și obiceiuri la români Nr 6 2023, înregistrată cu ISSN 2559 – 2807. Ghid didactic pentru dezvoltarea gândirii creative și a competențelor culturale și civice. Material realizat în cadrul proiectului interjudețean: Tradiții și obiceiuri la români, Domeniul interdisciplinar, Ediţia nr. 6, cuprins în CAERI (2022/2023), pe poziția 49. Material -Resursă Educațională Deschisă-RED, ISSN 2457-7340 ISSN–L 2457-7340. Material realizat de profesor – Drăguț Violeta, ICAR Costești & Liceul Tehnologic-Costești. Mulțumim profesorilor colaboratori!
- Revista Tradiții și obiceiuri la români Nr 6 2023